Välkommen till oss!

CAFE BUTIK HEMBYGDSMUSEUM

du kan gå din egen väg

Jag som driver kvarnen heter Emma Degerman och är 24 år. Jag äger kvarnen tillsammans med min kära mamma. Tänka sig att jag skulle bli kvarnägare, vilket ställe att få göra till sitt! Att starta upp sitt eget café. Föresten är är inte det alla unga flickors dröm. Att äga ett eget café...där man får bestämma allt. Vad som ska serveras, hur allt ska se ut och hur allt ska kännas. Att ha sitt alldeles egna ställe. En plats som man bara måste få dela med sig av till alla andra!

Hur det började

Hösten 2014 blev en händelserik höst. Då blev det klart att min familj, med morfar i spretsen fick äran att köpa Jävrekvarn & bygdemuseum. Denna fantastiska byggnad med så mycket historia. Vilket privilegie att få förvalta en sådan skatt.
Det var klart redan från början att vi skulle driva någon slags verksamhet på kvarnen. Att öppna ett café kändes givet. Ett ställe som bara serverar riktigt hembakat fika. Ett ställe som får en att vilja komma tillbaka.


Museet fanns redan i kvarnen. Men inte har det varit utan jobb ändå. Oj vad vi dammade och fejade i början. Flyttade på saker, ställde tillbaka dom. Fick tag på nya prylar, bar dom upp och ner för alla dessa trappor. Precis när man sedan börjar se ljuset i tunneln så upptäcker man att detta är ett projekt som aldrig kommer bli klart. Och tur är väl det! det är en sådan skön känsla att kunna landa i och veta att man aldrig kommer kunna bli färdig. Så länge vi lever kommer detta vara ett ständigt pågående projekt!


sommaren 2016 öppnade vi en liten butik i kvarnen. Butiken är som en förlängd arm av kvarnen. Vad som passar den och så förstås av vad vi tycker om. Det finns så mycket fina prylar i världen som jag så gärna vill dela med mig av!